duminică, 29 iulie 2012

                               VĂ   INVIT   LA   BUCURIE


                       Să vedem , Să înțelegem ,
Să ne placă !

 

   Dincolo de a fi mereu pozitivi , e bine să fim în armonie și cu ceea ce ne înconjoară . Mi-am spus : astăzi încep o nouă zi și de aceea încerc să fiu mai bun , mai vesel și mai plin de dragoste față de tot ceea ce întâlnesc . Ceea ce mă motivează în fiecare clipă este bucuria de a fi conștient de tot ce se întâmplă în jurul meu , chiar dacă realitatea de astăzi este atât de diferită de cum aș dori eu .
   Simt cum trăirile personale se unesc cu tot ceea ce este frumos și creativ ; încerc uneori să înțeleg , dar mă las purtat mai departe de schimbările continue ale vieții . Ce bine este când aflii că în jur mai sunt persoane pozitive , care încearcă să - i ajute și pe alții să se identifice cât mai mult cu trăiri pline de gingășie și de bucurie . A arăta bunătate altor oameni , consider că este esențial pentru a putea astfel răspândi pace și iubire în jur . Trebuie să fim recunoscători tuturor acelora care ne sunt modele vii de viață . Toți am vrea să trăim ca în povești și să aibă parte numai de satisfacții și de clipe unice . Și așa cum se spune că și fericirea , se învață trebuie să știm să fim precum copii , să ne bucurăm pas cu pas și în lucruri mici . Să simțim bucuria , fericirea , așa când inima își ia avânt și vrea să împartă cu toți cei din jur aceeași stare .
     

      Într-o zi , un om simplu , cunoscut pentru viaţa sa curată , a fost întrebat de un vecin : Cum faci tu de eşti totdeauna atât de mulţumit ? Niciodată nu te-am văzut supărat .

Foarte simplu - a răspuns celălalt , în fiecare dimineaţă , când mă trezesc , privesc întâi cerul . Aşa mi-aduc aminte de Dumnezeu , de milă şi de bunătate. Apoi privesc pământul . Astfel îmi amintesc de moarte şi de Judecata de Apoi . In cele din urmă , privesc în jurul meu lumea întreagă ce se trezeşte în fiecare dimineaţă    la  viaţă  . Aşa mi-aduc aminte de semenii mei , de cei care suferă de boli  sau neputinţe, de cei ce au o viaţă mai grea decât a mea şi pe care i-aş putea ajuta , în felul acesta mă bucur pentru ceea ce sunt şi pentru ceea ce pot face .

     Bunătatea  izvorâtă  din dragoste  aduce totdeauna  linişte  şi  mulţumire ,  atât  în sufletul celui care primeşte cu recunoştinţă , cât şi în sufletul celui care dăruieşte cu drag .

   Îmi pare bine că fac bine , dar și mai mult când văd că și alții nu au uitat acest lucru . 

   Fie ca bucuria fiecăruia să prețuiască în ochii celorlalți  !   

BUCURIA DE A FI

                                 

    Pas după pas , în orice moment inima îmi spune , nimic nu este mai de preț decât iubirea .  Zi după zi , pe drumul către lumină , mereu spre așteptări și clipe minunate , timpul ne renaște ! Nimic nu este mai frumos decât să  descoperi la o anumita vârstă , cum este să fii bucuros de tot ceea ce te înconjoară , de tot ceea ce îț i dorești să-ți se împlinească în fiecare zi . Pentru unii , pare a fi ceva utopic , dar este ceva normal atunci cand îți dorești . Ne concentrăm uneori pe lucruri banale și uităm esențialul . Acordă-ți timp pentru a vedea ce a mers prost si ce a dus la situația actuală pentru a evita viitoarele greșeli și să privesti înainte mai pozitiv mâine .

   Să descoperim mai des un gând fericit , o imagine pozitivă  , ceva care ne face să ne simțim bine . Nimic nu este intâmplător , iar transformarea lucrurilor din jurul nostru , mai înseamnă  să avem curajul de a trăi așa cum simțim , să  trăim clipa ! Fiecare emoție și sentiment trăit la maxim ne sensibilizează și astfel acț iunile noastre ne fac mai plini de bucurie , mai nostalgici , mai drăgăstosi .

     Vreau , oaza mea de fericire , să  mă  simt liber , să  fiu uneori singur , ca mai apoi să-mi doresc să  fiu cu ceilalti !Pentru a vedea  clar lucrurile : lumea noastră ar trebui să fie numai armonie , iar fiecare ar trebui să incerce să se placă mai mult pentru ca în jurul nostru totul să  fie mai plăcut . Ca să facem mai mult , trebuie să ne dăm seama de tot ceea ce se întâmplă   în jurul nostru .